Kuracie prsia v bazalkovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
200
g
mrkva
2
ks
cibuľa
olej
trochu
soľ
trochu
mleté biele korenie
trochu
citrónová šťava
2,5
dl
zeleninový vývar
1,5
dl
sladká smotana
1
ČL
sušená bazalka
1
ČL
solamyl
postup
1.
Mrkvu nakrájame spolu s cibuľou. Mäso opražíme na rozohriatom oleji, osolíme a okoreníme, pridáme k nemu mrkvu a cibuľu. Pražíme 5 minút.
2.
Vývar, sladkú smotanu a bazalku prevaríme a polejeme ňou porcie mäsa a dusíme 20 minút. Mäso vyberieme na tanier a šťavu zahustíme solamylom, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Pridáme citrónovú šťavu, soľ, mleté biele korenie. Na tanier dáme opečené mäso a polejeme bazalkovou omáčkou. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.