Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizza Margherita

ingrediencie

250 g
hladká múka
20 g
droždie
80 ml
voda
1 KL
krupicový cukor
1 KL
soľ
4 PL
olivový olej
tuk na vymastenie
3 vetvičky
bazalka

Plnka

400 g
paradajka
150 g
mozzarella
4 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak
1/2 KL
tymian
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Pripravíme si kvások z cukru, droždia a vlažnej vody a necháme ho kysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme zmiešame ju so soľou a kváskom, následne prilejeme olej a vypracujeme hladké tuhé cesto. Necháme ho kysnúť hodinu na teplom mieste prikryté utierkou.
2.
Na polovičke oleja speníme pokrájaný cesnak, pridáme pokrájané olúpané paradajky, soľ, tymián, korenie a budeme dusiť približne 5 minút.
3.
Prepracujeme cesto, ktoré nám medzi časom vykyslo a vyvaľkáme ho plát s veľkosťou formy. Vymastíme formu, vyložíme cestom a vytvoríme hrubší okraj. Na cesto navrstvíme plnku z paradajok a obložíme plátkami mozzarelly.
4.
Takto pripravenú pizzu necháme kysnúť približne štvrť hodinku, potom ju pokvapkáme zvyškom oleja a ozdobíme bazalkou. Pizzu pečieme približne 30 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.