Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizza Margherita

ingrediencie

250 g
hladká múka
20 g
droždie
80 ml
voda
1 KL
krupicový cukor
1 KL
soľ
4 PL
olivový olej
tuk na vymastenie
3 vetvičky
bazalka

Plnka

400 g
paradajka
150 g
mozzarella
4 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak
1/2 KL
tymian
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Pripravíme si kvások z cukru, droždia a vlažnej vody a necháme ho kysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme zmiešame ju so soľou a kváskom, následne prilejeme olej a vypracujeme hladké tuhé cesto. Necháme ho kysnúť hodinu na teplom mieste prikryté utierkou.
2.
Na polovičke oleja speníme pokrájaný cesnak, pridáme pokrájané olúpané paradajky, soľ, tymián, korenie a budeme dusiť približne 5 minút.
3.
Prepracujeme cesto, ktoré nám medzi časom vykyslo a vyvaľkáme ho plát s veľkosťou formy. Vymastíme formu, vyložíme cestom a vytvoríme hrubší okraj. Na cesto navrstvíme plnku z paradajok a obložíme plátkami mozzarelly.
4.
Takto pripravenú pizzu necháme kysnúť približne štvrť hodinku, potom ju pokvapkáme zvyškom oleja a ozdobíme bazalkou. Pizzu pečieme približne 30 minút pri teplote 200°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.