Pridať recept

Kapustový závin

ingrediencie

100 g
rastlinný tuk
150 g
hladká múka
1 PL
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
vajce na potretie
soľ

Plnka

200 g
šunka
400 g
kapusta biela hlávková
150 ml
smotana
1 KL
krupicový cukor
1 PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Preosejeme múku a dáme do nej pokrájaný tuk, mlieko, štipku soli a zo surovín vypracujeme tuhšie a hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme ho na 1 hodinu odležať v chladničke.
 
2.
Na rezančeky pokrájame kapustu, podlejeme 100 ml osolenej vody a budeme krátko dusiť. Kapustu precedíme a necháme ju odkvapkať. Maslo roztopíme, pridáme kapustu, solíme, okoreníme, osladíme a podlejeme smotanou. Budeme dusiť, až kým nezhustne.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou približne 1 cm. Na plát nanesieme polovicu šunky nakrájanej na plátky a do stredu dáme plnku z kapusty a posypeme ju zvyšnou šunkou. Okraje cesta preložíme cez seba povrch potrieme rozšĺahaným vajíčkom. Vidličkou popicháme závin a budeme ho piecť vo vyhriatej rúre na 160°C približne 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...