Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Morčacie rolky so slaninou

ingrediencie

8 ks
morčacie rezne
8 plátkov
prerastená údená slanina
grilovacie korenie
soľ
20 g
maslo
majorán
350 g
šalotka

Ryža

200 g
dlhozrnná ryža
olej
1 ks
cibuľa
soľ
100 g
mrazený hrášok

Bešamel

olej
2 PL
hladká múka
soľ
1 ČL
cukor
1 dl
biele víno
1 dl
sladká smotana

postup

1.
Rezne rozkrojíme na polovicu, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme grilovacím korením a obalíme v slanine. Potom zvinieme a spojíme špáradlom. Opečieme ich na rozohriatom masle zo všetkých strán 15 minút.
2.
Potom pridáme šalotky, majorán a ďalej opekáme. Zalejeme bešamelom a varíme 30 minút. Podávame s ryžou.
3.
Bešamel: Na rozpálenom oleji opražíme múku, zalejeme vínom, smotanou, osolíme, pridáme cukor a varíme 10 minút.
4.
Ryža: Ryžu premyjeme horúcou vodou. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, soľ a pražíme niekoľko minút. Potom zalejeme 4 dl vody, zakryjeme a dusíme 12 minút. Pred dovarením pridáme hrášok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.