Pridať recept

Knedličky na pare s tvarohom a hrozienkami

Knedličky na pare s tvarohom a hrozienkami
Zdroj: torticka2

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
120 g
tvaroh
250 ml
mlieko
10 g
droždie
60 g
maslo
2 ks
vajce
1 PL
práškový cukor
maslo
soľ

Plnka

150 g
krupicový cukor
500 g
mäkký tvaroh
100 g
hrozienka
1 balíček
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok

postup

1.
Pripravíme si kvások z droždia, polovice vlažného mlieka a polovice cukru a necháme ho vykysnúť. Dopenista vymiešame mäkké maslo so zvyšným cukrom a pridáme tvaroh, vajce, preosiatu múku, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Zo surovín zhotovíme menej tuhé cesto, ktoré necháme kysnúť približne pol hodinu.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na plát s hrúbkou 5 mm a pokrájame ho na štvorce (10x10 cm). Vyšľaháme tvaroh spolu s vanilkovým a krupicovým cukrom a žĺtkami. Ďalej primiešame hrozienka a plnku nanesieme do stredu štvorcov, ktoré zabalíme a vyformujeme do guľky. Knedličky rozložíme na pomúčenú pracovnú dosku a necháme ich tu kysnúť minimálne pol hodinu.
3.
Kastról naplníme do 2/3 vodou a na jeho dno umiestníme parák, na ktorý dáme utierku. Necháme zovrieť vodu a naukladáme na parák knedlíky tak, aby sa navzájom nedotýkali. Budeme ich variť približne 10 minút, ale závisí to od ich veľkosti. Potom ich vyberieme na tanier a potrieme ich maslom a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: