Čokoládové suflé
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
hladká múka
40
g
kakao
50
g
maslo
70
g
krupicový cukor
250
ml
mlieko
40
g
tmavá čokoláda
5
ks
vaječný bielok
4
ks
vaječný žĺtok
maslo na vymastenie
krupicový cukor
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Necháme zovrieť mlieko a pridáme do neho múčne maslo, ktoré sme vymiešali spolu s kakaom a dobre vyšľaháme a povaríme minútku. Následne odstavíme, pridáme na kúsky polámanú čokoládu a dôkladne premiešame. Trošku necháme vychladnúť a na záver primiešame žĺtky. Tuhý sneh pripravíme z bielkov a cukru a najskôr primiešame 1/3 snehu a potom ostatný.
2.
Maslom potrieme formičky a vysypeme ich krupicovým cukrom. Formičky naplníme do trištvrte cestom a rozložíme ich na pekáč, v ktorom je horúca voda. Takto budeme suflé piecť vo vodnom kúpeli približne 40 minút pri teplote 200°C. Keď je suflé hotové pocukrujeme ho práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.