Pridať recept

Čokoládové suflé

ingrediencie

50 g
hladká múka
40 g
kakao
50 g
maslo
70 g
krupicový cukor
250 ml
mlieko
40 g
tmavá čokoláda
5 ks
vaječný bielok
4 ks
vaječný žĺtok
maslo na vymastenie
krupicový cukor
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Necháme zovrieť mlieko a pridáme do neho múčne maslo, ktoré sme vymiešali spolu s kakaom a dobre vyšľaháme a povaríme minútku. Následne odstavíme, pridáme na kúsky polámanú čokoládu a dôkladne premiešame. Trošku necháme vychladnúť a na záver primiešame žĺtky. Tuhý sneh pripravíme z bielkov a cukru a najskôr primiešame 1/3 snehu a potom ostatný.
 
2.
Maslom potrieme formičky a vysypeme ich krupicovým cukrom. Formičky naplníme do trištvrte cestom a rozložíme ich na pekáč, v ktorom je horúca voda. Takto budeme suflé piecť vo vodnom kúpeli približne 40 minút pri teplote 200°C. Keď je suflé hotové pocukrujeme ho práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať