Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Feniklový kurací steak s mrkvovou omáčkou

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie mäso
1 PL
fenykel
1 KL
soľ
1 KL
mletá červená paprika
olej

Omáčka

250 g
mrkva
1 ks
cibuľa
150 ml
sójové mlieko
1 KL
mletá červená paprika

postup

1.
Najskôr si dáme variť mrkvu na omáčku. Cibuľu nakrájame na malé kúsky a osmažíme na oleji. Mrkvu si ošúpeme a nakrájame na kolieska.
2.
Keď je cibuľa osmažená, pridáme k nej mrvku spolu s 1 KL mletej červenej papriky. Zalejeme 2 dcl vody a necháme pod pokrievkou variť, až kým nebude mrkva mäkká.
3.
Kuracie maso si nakrájame na tenké plátky, osolíme, posypeme paprikou, fenyklom a dáme zprudka opiecť na panvicu.
4.
Mäso pečieme z oboch strán cca 30 min., pokým nebude mäkké.
5.
Uvarenú mrkvu si preložíme do mixéra, prilejeme mlieko a rozmixujeme na hladkú kašu. Podávame s ryžou alebo pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.