Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové rozmarínové rohlíčky

8
porcií
113
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka jemne mletá
170 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 PL
rozmarín
1 KL
trstinový cukor
1 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak
1 KL
sušené droždie
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Do pekárne chleba vložíme suroviny v uvedenom poradí: mlieko, olej, cukor, soľ, cesnak, rozmarín, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme poriadne vykysnúť. Celý proces trvá cca 1,5 hod.
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme veľký kruh.
3.
Cesto rozdelíme na 8 trojuholníkov a každý zrolujeme smerom od najširšej časti po koniec.
4.
Rožky preložíme na plech, ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Necháme kysnúť cca 20 min. Medzitým si zapneme rúru na 250 stupňov. Keď rožky podkysnú, potrieme ich vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme 22-23 min. pri teplote 180 stupňov, pokým nebude spodok rohlíkov jemne hnedý. Na dotyk sú rožky po upečení tvrdé, ale keď ich necháme vychladnúť, krásne zmäknú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...