Pridať recept

Brokolicový nákyp s bravčovým mäsom

ingrediencie

700 g
brokolica
200 g
pečené bravčové mäso
40 g
maslo
25 g
hladká múka
250 ml
mlieko
60 g
syr tvrdý
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1 ks
žĺtok

postup

1.
Očistenú a umytú brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Po vychladnutí ju rozoberieme na ružičky, stopky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do zapekacej misy, ktorá je vymastená maslom.
 
2.
Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a 200 ml vývaru z brokolice, rozmiešame, osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia. Potom pridáme väčšiu časť nastrúhaného tvrdého syra a za stáleho miešania varíme, kým sa syr neroztopí. Odstavíme a vmiešame žĺtok.
3.
Brokolicu posypeme nakrájaným bravčovým mäsom, polejeme syrovou omáčkou, posypeme zvyšným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...