Brokolicový nákyp s bravčovým mäsom
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
brokolica
200
g
pečené bravčové mäso
40
g
maslo
25
g
hladká múka
250
ml
mlieko
60
g
syr tvrdý
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1
ks
žĺtok
postup
1.
Očistenú a umytú brokolicu krátko povaríme v osolenej vode, vyberieme a necháme odkvapkať. Po vychladnutí ju rozoberieme na ružičky, stopky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do zapekacej misy, ktorá je vymastená maslom.
2.
Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a 200 ml vývaru z brokolice, rozmiešame, osolíme, okoreníme a varíme do zhustnutia. Potom pridáme väčšiu časť nastrúhaného tvrdého syra a za stáleho miešania varíme, kým sa syr neroztopí. Odstavíme a vmiešame žĺtok.
3.
Brokolicu posypeme nakrájaným bravčovým mäsom, polejeme syrovou omáčkou, posypeme zvyšným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.