Pridať recept

Plnené kapustné listy

ingrediencie

8 ks
kapustný list
50 g
údená slanina
100 ml
suché biele víno
100 ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ

Plnka

1 ks
cibuľa
40 g
maslo
400 g
varené mäso
1 ks
mrkva
1 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 stonka
petržlenová vňať
štipiek
tymian

postup

1.
Kapustné listy umyjeme a zopár minút povaríme v slanej vode. Potom ich vyberieme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Zhrubnuté časti listov mierne naklepeme. Do stredu listov položíme trochu plnky, zvinieme, previažeme niťou a opečieme na rozškvarenej slanine nakrájanej na kocky. Podlejeme horúcim vývarom, vínom, posolíme, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Počas dusenia obraciame. Podávame s dusenou ryžou.
 
2.
Plnka: Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom masle, pridáme mäso nakrájané na drobné kocky, postrúhanú mrkvu, tymian, posolíme, okoreníme a niekoľko minút dusíme. Nakoniec vlejeme rozšľahané vajce, posypeme vňaťou a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať