Pridať recept

Vanilkový dezert s koreňom kuzu

4
porcie
18
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
mandľové mlieko
1/2 hrnček
ryžový sirup
2 PL
agar
1,5 PL
kuzu
1 ČL
vanilkový extrakt
štipiek
morská soľ
čerstvé ovocie

postup

1.
Štvrtinu šálky mandľového mlieka odložíme bokom, zvyšok zmiešame na menšej panvici s ryžovým sirupom a pridáme štipku soli. Posypeme agarom a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme minútu. Vo zvyšnom mandľovom mlieku dôkladne rozmiešame prášok z koreňa kuzu.
 
2.
Zmes s kuzu prilejeme na panvicu a rýchlo premiešame. Privedieme k varu a za stáleho miešania varíme ešte 2 minúty. Odstavíme z ohňa, primiešame vanilkový extrakt a rozdelíme do pohárov na dezerty. Posypeme umytým ovocím a necháme asi 2 hodiny nezakryté v chladničke, kým dezert nestuhne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
no image dobruchut.sk
Koreň Kuzu
Kuzu je rastlina, ktorá pochádza pôvodne z Japonska, no dnes je rozšírená aj v Severnej Amerike. Rastlina bola...
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách: Struk, pasta, mletá, vanilkový cukor, extrakt
Vanilka je jedinou z príchutí, ktorá v dobre vybavenej kuchyni nesmie nikdy chýbať. Je to najuniverzálnejšia...
Vanilkový cukor
Vanilkový cukor verzus vanilínový cukor. Aký je medzi nimi rozdiel?
Vanilínový cukor sa na vanilkový len hrá, preto je podstatne lacnejší, ale vôňu pravej vanilky z neho nezískate.
no image dobruchut.sk
Ryžový sirup
Ryžový sirup sa vyrába z ryžového škrobu. Patrí medzi prírodné tekuté sladidlá, má neutrálnu arómu...
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko
Mandľové mlieko je zdravou náhradou kravského mlieka. Na rozdiel od sójového mlieka nemá negatívny vplyv...