Pridať recept

Losos s mandľovou plnkou

6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

olivový olej na vymastenie
750 g
losos
250 ml
biele víno alebo voda

Plnka

1/2 ČL
feniklové semienka
1 PL
najemno posekaný ďumbier
150 g
nadrobno pokrájaná šalotka
50 g
sardelky z konzervy
3 PL
mleté mandle
mandľová esencia
1 PL
kapary
1 PL
nasekaný kôpor
trochu
citrónová kôra a šťava
2,5 PL
strúhanka
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
Plnka: V teflónovej panvici nasucho opražíme feniklové semienka, ďumbier a šalotku asi 2 minúty. Na panvicu pridáme nadrobno posekané sardely z konzervy, 4 lyžice vody a necháme zovrieť. Varíme dovtedy, kým sa väčšina tekutiny nevyparí.
 
2.
Takto pripravenú zmes dáme do mixéra, pridáme mandle, esenciu, kôpor, citrónovú kôru a šťavu, strúhanku a bielok. Všetko rozmixujeme dohladka.
3.
Zapekaciu misu potrieme olejom a vložíme do nej 2 rovnaké kúsky lososa. Priložíme plnku, podlejeme vínom alebo vodou, prikryjeme alobalom a dusíme asi 25 až 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať