Pridať recept

Rizoto so špenátom

ingrediencie

350 g
ryža
250 g
čerstvý špenát
5 PL
biele víno
4 PL
panenský olivový olej
1,2 litre
zeleninový vývar
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
mletý muškátový oriešok

postup

1.
Do hrnca dáme zovrieť vývar, ale môžeme použiť aj 4 kocky zeleninového bujónu. Prilejeme víno, potom zmiernime oheň a varíme. Umyjeme špenátové listy, nahrubo ich pokrájame a dáme bokom.
 
2.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici prípadne woku. Olúpeme cesnak a cibuľu a nakrájame nadrobno a budeme pražiť 2 - 3 minútky až kým nie je cibuľa mäkká, ale nemá byť hnedá. Následne pridáme ryžu a budeme ju miešať tak dlho v oleji s cibuľou, až kým sa všetky zrniečka ryže neopražia dosklovita a neobalia sa tukom.
3.
Plnú naberačku vývaru vmiešame do ryže a potom oheň zmiernime na minimum. Budeme variť tak dlho, až kým ryža nevsiakne všetku tekutinu. Podchvíľou prilievame naberačkou vývar a štvrť hodinu varíme na slabom ohni, až kým ryža nie je takmer mäkká. V tomto čase pridáme špenát s troškou vývaru a varíme pri stálom miešaní, až kým ryža nezmäkne celkom.
4.
Osolíme, okoreníme a povrch posypeme troškou strúhaného muškátu. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...