Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňovo-marhuľový koláč s mrveničkou

ingrediencie

200 g
maslo
250 g
čerešne
250 mg
marhuľa
100 g
práškový cukor
340 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ČL
mletá škorica
1 ks
vajce

postup

1.
Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Čerešne zbavíme kôstok a posypeme štvrtinou cukru.
2.
Múku, kypriaci prášok, zvyšný cukor a škoricu spolu zmiešame. Pridáme maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy. Poukladáme čerešne, rozpolené marhule. Keď je koláč upečený posypeme ho pripravenou mrveničkou z múky, masla a cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.