Čerešňovo-marhuľový koláč s mrveničkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslo
250
g
čerešne
250
mg
marhuľa
100
g
práškový cukor
340
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
mletá škorica
1
ks
vajce
postup
1.
Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Čerešne zbavíme kôstok a posypeme štvrtinou cukru.
2.
Múku, kypriaci prášok, zvyšný cukor a škoricu spolu zmiešame. Pridáme maslo, vajce a vypracujeme cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy. Poukladáme čerešne, rozpolené marhule. Keď je koláč upečený posypeme ho pripravenou mrveničkou z múky, masla a cukru.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.