Krupicový puding
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
maslo
2
ks
vajce
80
g
práškový cukor
100
ml
mlieko
soľ
80
g
krupica
20
g
hrozienka
citrónová kôra
100
ml
ovocná šťava
postup
1.
Do osoleného mlieka zamiešame krupicu a necháme stáť 10 minút.
2.
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami.
3.
Pridáme napučanú krupicu, nastrúhanú citrónovú kôru, umyté hrozienka a tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru. Zľahka premiešame a masu dáme do vymastených a strúhankou vysypaných šialok.
4.
Vložíme ich do rajnice s vodou aby voda siahala do 1/2 šálok, prikryjeme a pomaly varíme približne 8-10 minút.
5.
Uvarený puding vyklopíme na tanieriky a polejeme ovocnou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.