Pridať recept

Tvarohový nákyp

ingrediencie

4 ks
žemľa
2 ks
vajce
100 ml
mlieko
soľ
30 g
maslo
80 g
práškový cukor
100 g
tvaroh
20 g
hrozienka
citrónová kôra

postup

1.
Žemle nakrájame na tenké plátky a navlhčíme ich osoleným mliekom.
 
2.
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme pretlačený tvaroh, umyté hrozienka, žemle, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka zamiešame.
3.
Masu vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy.
4.
Formu vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...