Tvarohový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
žemľa
2
ks
vajce
100
ml
mlieko
soľ
30
g
maslo
80
g
práškový cukor
100
g
tvaroh
20
g
hrozienka
citrónová kôra
postup
1.
Žemle nakrájame na tenké plátky a navlhčíme ich osoleným mliekom.
2.
Maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami. Pridáme pretlačený tvaroh, umyté hrozienka, žemle, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a druhej polovice cukru a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka zamiešame.
3.
Masu vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy.
4.
Formu vložíme do pekáča s vodou a upečieme v rúre.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.