Pridať recept

Zapekané cukety s hydinovým mäsom

ingrediencie

2 ks
cuketa
200 g
morčacie vrchné stehno
1 ks
pór
olej
1 ks
červená paprika
1 ks
mrkva
1 ks
vajce
2 ks
rajčiak
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1 štipka
čili korenie
100 g
tvrdý syr

Zemiaková kaša

500 g
zemiaky
2 dl
mlieko
40 g
maslo
soľ

postup

1.
Umyté cukety pozdĺžne rozrežeme, stred vydlabeme a z obidvoch strán posolíme. Mäso umyjeme a zomelieme. Pór umyjeme, nakrájame na kolieska, pridáme papriku nakrájanú nadrobno, postrúhanú mrkvu, vnútro cukety, soľ, korenie, mletú papriku, čili korenie a dusíme prikryté asi 20 minút.
 
2.
Pridáme rozšľahané vajce, polovicu postrúhaného syra a miešame do zhustnutia. Vzniknutou plnkou naplníme cukety, posypeme zvyšným syrom a obložíme pokrájanými rajčiakmi. Na spodok zapekacej misy dáme zemiakovú kašu, na ňu uložíme cukety a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať