Kávová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
práškový cukor
100
g
hrubý múka
50
g
orechy
10
g
kakao
1
KL
mletá káva
Plnka
1/2
dl
mlieko
1
KL
káva
1/2
dl
voda
150
g
práškový cukor
125
g
maslo
20
g
hladká múka
postup
1.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešame žĺtky, múku, mleté orechy, uvarenú kávu a kakao.
2.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme.
3.
Vychladnuté prekrojíme na tri pláty, naplníme plnkou, položíme na seba a necháme stuhnúť.
4.
Vrch ozdobíme zvyšnou plnkou a posypeme kávovými zrnami.
5.
Plnka: Mletú kávu zalejeme vriacou vodou. Polovicu cukru upálime do červena, zalejeme precedeným kávovým vývarom, prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku a uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s druhou polovicou cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu a vymiešame na penu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.