Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Letný koláč so želatínou

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
150 g
cukor
100 ml
mlieko
100 ml
olej
4 ks
vajce
1 ks
tortové želé
podľa chuti
ovocie
1 ks
kypriaci prášok
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Vyšľaháme si na začiatok tuhý sneh z bielkov. Zmiešame spolu žĺtky, cukor, mlieko, vanilkový cukor, olej a všetko dôkladne vyšľaháme. Po častiach budeme prišľahávať aj múku a na záver primiešame aj pripravený sneh z bielkov.
2.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou a potom pripravené cesto na neho vylejeme. Cesto budeme piecť pri teplote 180°C asi 25 minút. Keď je cesto vychladnuté navrstvíme na korpus ľubovoľné pokrájané ovocie podľa chuti. Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale a zalejeme ňou rozložené ovocie a koláč dáme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.