Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč

ingrediencie

Linecké cesto

125 g
maslo
250 g
hladká múka
20 g
práškový cukor
citrónová kôra
soľ
6 PL
mlieko
maslo na vymastenie
hrubá múka

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
200 g
čerešne
200 g
ríbezle
2 PL
hladká múka
2 PL
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Zmiešame spolu hladkú múku, štipku soli, kôru z polovice citróna a práškový cukor. Prilejeme mlieko a zmäknuté maslo a rukami vypracujeme pevné cesto. Vyformujeme celkom hladkú guľu, ktorú zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke.
2.
Maslom vymastíme formu a vysypeme ju múkou. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm, ktorý dáme do formy. Z cesta vytvoríme okraj vysoký 4 cm. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku (ktorú sme vytvorili zmiešaním všetkých príslušných surovín) a nakoniec ovocie. Zvyšok cesta vyvaľkáme a povykrajujeme z neho prúžky, z ktorých vytvoríme mriežku. Takto zhotovený koláč budem piecť pri teplote 180°C asi trištvrte hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...