Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč

ingrediencie

Linecké cesto

125 g
maslo
250 g
hladká múka
20 g
práškový cukor
citrónová kôra
soľ
6 PL
mlieko
maslo na vymastenie
hrubá múka

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
200 g
čerešne
200 g
ríbezle
2 PL
hladká múka
2 PL
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Zmiešame spolu hladkú múku, štipku soli, kôru z polovice citróna a práškový cukor. Prilejeme mlieko a zmäknuté maslo a rukami vypracujeme pevné cesto. Vyformujeme celkom hladkú guľu, ktorú zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke.
2.
Maslom vymastíme formu a vysypeme ju múkou. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm, ktorý dáme do formy. Z cesta vytvoríme okraj vysoký 4 cm. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku (ktorú sme vytvorili zmiešaním všetkých príslušných surovín) a nakoniec ovocie. Zvyšok cesta vyvaľkáme a povykrajujeme z neho prúžky, z ktorých vytvoríme mriežku. Takto zhotovený koláč budem piecť pri teplote 180°C asi trištvrte hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.