Pridať recept

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč

Čerešňovo ríbezľový linecký koláč
Zdroj: torticka2

ingrediencie

Linecké cesto

125 g
maslo
250 g
hladká múka
20 g
práškový cukor
citrónová kôra
soľ
6 PL
mlieko
maslo na vymastenie
hrubá múka

Plnka

500 g
mäkký tvaroh
200 g
čerešne
200 g
ríbezle
2 PL
hladká múka
2 PL
mlieko
2 PL
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Zmiešame spolu hladkú múku, štipku soli, kôru z polovice citróna a práškový cukor. Prilejeme mlieko a zmäknuté maslo a rukami vypracujeme pevné cesto. Vyformujeme celkom hladkú guľu, ktorú zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke.
 
2.
Maslom vymastíme formu a vysypeme ju múkou. Z 2/3 cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm, ktorý dáme do formy. Z cesta vytvoríme okraj vysoký 4 cm. Na cesto nanesieme tvarohovú plnku (ktorú sme vytvorili zmiešaním všetkých príslušných surovín) a nakoniec ovocie. Zvyšok cesta vyvaľkáme a povykrajujeme z neho prúžky, z ktorých vytvoríme mriežku. Takto zhotovený koláč budem piecť pri teplote 180°C asi trištvrte hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechové linecké koláčiky plnené Nutellou
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...