Pridať recept

Tiramisu

ingrediencie

250 g
syr Mascarpone
300 g
piškóty
50 g
kakao
100 ml
silná čierna káva
50 ml
amaretto
250 ml
smotana na šľahanie
3 ks
vaječný žĺtok
3 PL
kryštálový cukor
50 ml
dezertné víno Marsala

postup

1.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme na hustú penu žĺtky s cukrom, následne pridáme dezertné víno marsala, ktoré môžeme nahradiť aj iným druhom. Dobre premiešame, dáme bokom z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
 
2.
Rozmiešame mascarpone, pridáme šľahačku, ktorú sme dobre vyšľahali a vychladnutú žĺtkovú zmes, opatrne premiešame, aby nám vznikla hladká hmota polotuhej konzistencie.
3.
Piškótami vyložíme misku, ktoré sme namáčali do kávy, ktorú sme ochutili amarettom. Polovicu krému natrieme na piškóty a naň rozložíme druhú časť namočených piškót. Na piškóty opäť natrieme zvyšok krému a dobre vyhladíme. Takto pripravené tiramisu dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Tesne pred servírovaním posypeme kakaom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...