Pridať recept

Španielsky chlieb

ingrediencie

200 g
krupicový cukor
200 g
hladká múka
100 g
ryžový škrob
5 ks
vajce
1/2 ks
vanilkový struk
citrónová kôra
soľ

postup

1.
S cukrom vyšľaháme žĺtky. Tuhý sneh vyšľaháme z bielkov a tieto zmesi spolu spojíme. Pridáme k ním múku, ktorú sme preosiali aj so škrobom, následne primiešame citrónovú kôru z polovičky citróna, dužinu z polovice vanilkového struku, štipku soli a zmes dôkladne premiešame.
 
2.
Do tortovej formy prelejeme cesto a budeme ho piecť v ppredhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút. Keď je korpus upečený vyklopíme ho na mriežku a necháme ho chladnúť aspoň 4 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako vyskladať lístkové cesto do týchto 3 pochúťok?
Z lístkového cesta nemusíte tvoriť len rolády, slimákov či taštičky.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!