Jablková nutella
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kakao
100
g
čokoláda na varenie
750
g
kryštálový cukor
3
kg
jablko
400
ml
voda
3
balíčky
Zlatý klas
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Očistíme jablká, pokrájame ich a zalejeme vodou a povaríme ich domäkka. Jablká necháme vychladnúť a potom primiešame kakao a zlatý klas. Túto zmes dobre rozmixujeme a opäť dáme variť.
2.
Nakoniec primiešame vanilkový a kryštálový cukor, polámanú čokoládu a varíme za stáleho miešania, až kým táto zmes nezhustne.
3.
Zaváracie poháre dobre umyjeme a naplníme ich touto zmesou, uzavrieme. Poháre otočíme dnom a zakryjeme ich utierkou, takto prikryté ich necháme pomaly vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.