Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentový koláč so slivkami

ingrediencie

300 g
polenta
200 g
biele neúdené tofu
40 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
stévia
50 g
špaldová múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
10 ks
slivky
1 KL
škorica
50 ml
voda

postup

1.
Polentu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 2 min., až bude na dotyk mäkká. Necháme trochu vychladnúť.
2.
Tofu syr vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a vložíme do misky. Pridáme žĺtok, vodu a stéviu. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Ku zmesi pridáme polentu a mixujeme ďalej, až nám vznikne tuhšie cesto.
4.
Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Vaječné bielko si vyšľaháme a pridáme zľahka do cesta. Nemixujeme, len párkrát premiešame varechou.
6.
Hotové cesto preložíme do maslom vymazanej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm).
7.
Slivky (v prípade zmrazených doporučujem nechať poriadne rozmraziť a prebytočnú vodu vyliať) posypeme škoricou a uložíme na cesto.
8.
Síce som slivky uložila bruškom hore, ale doporučujem ich uložiť opačnou stranou, bude sa vám koláč ľahšie krájať. Dobrú chuť !
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...