FOTORECEPT: Polentový koláč so slivkami
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
polenta
200
g
biele neúdené tofu
40
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
stévia
50
g
špaldová múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
10
ks
slivky
1
KL
škorica
50
ml
voda
postup
1.
Polentu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 2 min., až bude na dotyk mäkká. Necháme trochu vychladnúť.
2.
Tofu syr vyberieme z obalu, prebytočnú vodu vylejeme a vložíme do misky. Pridáme žĺtok, vodu a stéviu. Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Ku zmesi pridáme polentu a mixujeme ďalej, až nám vznikne tuhšie cesto.
4.
Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Vaječné bielko si vyšľaháme a pridáme zľahka do cesta. Nemixujeme, len párkrát premiešame varechou.
6.
Hotové cesto preložíme do maslom vymazanej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm).
7.
Slivky (v prípade zmrazených doporučujem nechať poriadne rozmraziť a prebytočnú vodu vyliať) posypeme škoricou a uložíme na cesto.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.