Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehké špaldové rožky s jablkami

ingrediencie

300 g
celozrnná špaldová múka
120 g
maslo
1 dl
mlieko
7 g
sušené droždie
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
trstinový cukor

postup

1.
Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vaječné žĺtka, maslo, cukor, múka a droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Po cca hodine a pol vyberieme zpracované a vykysnuté cesto na podložku. Rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Pripravíme si plnku. Použijeme buď zavárané nastrúhané alebo čerstvé jablká, cca pol kila. Primiešame k nim 3 PL kakaa, 1 PL ľubovoľného džemu a všetko spolu zmiešame.
4.
Každý trojuholník naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožka.
5.
Hotové rožky uložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...