Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehké špaldové rožky s jablkami

ingrediencie

300 g
celozrnná špaldová múka
120 g
maslo
1 dl
mlieko
7 g
sušené droždie
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
trstinový cukor

postup

1.
Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vaječné žĺtka, maslo, cukor, múka a droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Po cca hodine a pol vyberieme zpracované a vykysnuté cesto na podložku. Rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Pripravíme si plnku. Použijeme buď zavárané nastrúhané alebo čerstvé jablká, cca pol kila. Primiešame k nim 3 PL kakaa, 1 PL ľubovoľného džemu a všetko spolu zmiešame.
4.
Každý trojuholník naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožka.
5.
Hotové rožky uložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...