Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehké špaldové rožky s jablkami

ingrediencie

300 g
celozrnná špaldová múka
120 g
maslo
1 dl
mlieko
7 g
sušené droždie
2 ks
vaječný žĺtok
50 g
trstinový cukor

postup

1.
Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vaječné žĺtka, maslo, cukor, múka a droždie. Zapneme program "Cesto".
2.
Po cca hodine a pol vyberieme zpracované a vykysnuté cesto na podložku. Rozdelíme ho na 2 časti a každú z nich vyvaľkáme do tvaru kruhu.
3.
Pripravíme si plnku. Použijeme buď zavárané nastrúhané alebo čerstvé jablká, cca pol kila. Primiešame k nim 3 PL kakaa, 1 PL ľubovoľného džemu a všetko spolu zmiešame.
4.
Každý trojuholník naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožka.
5.
Hotové rožky uložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...