Pridať recept

Zemiakový závin

ingrediencie

500 g
zemiaky
350 g
kapusta kvasná
150 ml
smotana
4 ks
vajce
2 ks
cibuľa
3 PL
masť
3 PL
hladká múka
masť
cibuľová vňať
kyslá smotana

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a uvaríme ich v posolenej vode. Precedíme zemiaky a necháme odkvapkať, potom roztlačíme a vyšľaháme so smotanou.
 
2.
Krátko povaríme kapustu, precedíme a pokrájame. Cibuľu nakrájame najemno a opražíme ju dozlata na rozohriatej masti a zmiešame spolu s kapustou. Do zemiakovej kaše, ktorá vychladla primiešame múku a vajcia.
3.
Kašu roztiahneme na placku na pomúčenej pracovnej doske, potom ju naplníme kapustou a zvinieme. Plech vytrieme masťou a opatrne na neho prenesieme pripravený závin a jeho povrch potrieme masťou. Závin pečieme pri teplote 200°C približne pol hodinu. Závin servírujeme teplý s pokrájanou vňaťou a kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...