Pridať recept

Egrešový kompót

ingrediencie

1 liter
voda
400 g
kryštálový cukor
egreš

postup

Umyjeme zrelé egreše, odstopkujeme a vložíme do dôkladne umytých čistých pohárov takmer po vrch. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili prevarením jedného litra vody spolu s kryštálovým cukrom. Keď sú poháre naplnené uzatvoríme ich, vložíme do hrnca, prikryjeme a budeme sterilizovať asi 10 - 15 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Egreše
Každý, kto má málo železa, by ich mal jesť na kilá! A viete, prečo práve muži? Odpoveď vás prekvapí
Ovocie nabité vlákninou a vitamínmi! Sú chutné a navyše majú pozitívne účinky pre naše zdravie. Muži by ich...
egreš
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný...