Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cuketové rezy s makom a citrónovou polevou

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
krupicový cukor
150 ml
olej
400 g
polohrubá múka
50 g
mak celý
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
400 g
cuketa nastrúhaná

Poleva

1 ks
citrón - šťava
1 ks
vanilínový cukor
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Cuketu nastrúham na jemno (ja som dala mladú žltú cuketu aj so šupkou). Celé vajcia vyšlahám s krupicovým cukrom do peny. Zašlahám olej, potom pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom a nakoniec zľahka ručne zamiešam nastrúhanú cuketu.
2.
Vylejem na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (ja som mala 29 x 38cm) a upečiem (môžete dať aj papier na pečenie). Ja som piekla asi 25 min. na 180° (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečený koláč nechám vychladnúť a polejem citrónovou polevou.
3.
Poleva: Citrón odšťavím. Citrónovú šťavu vyšlahám s práškovým a vanilkovým cukrom na nie veľmi hustú polevu, ktorú natriem na vychladnutý koláč a nechám zaschnúť. Množstvo cukru záleží od veľkosti a šťavnatosti citróna (približne asi tak okolo 250-300g).
4.
Poznámka: Do koláča na foto som dala mladé žlté cukety aj so šupkou, z ktorých som iba vydlabala vnútro. Ak máte staršie cukety, tak ich radšej ošúpte. Množstvo cukru v recepte si môžete upraviť podľa svojej chuti. Ak chcete mať rezy trochu vyššie, skúste použiť o niečo menší plech na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slawussQa
10.8.2016 11:46 | |
+0 -4
Minulý rok som ho piekla, a som rada že som naň opäť narazila. 😃 Idem na to.
sahra52
10.8.2014 13:16 | |
+0 -0
som smutná nevydaril sa mi
zuna7
17.7.2014 00:25 | |
+0 -1
Nie som SLADKÁ, ale toto si uložím. naozaj môže byť dobré a celkom ľahké. Navyše úhľadne a vzorne vyzerá. Chválim! (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.