Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Fazuľovo-pórková polievka

ingrediencie

250 g
biela fazuľa
1 PL
olivový olej
1 ks
pór
4 strúčiky
cesnak
2 PL
soľ
1 PL
majorán
3 PL
vegeta
1 KL
mleté čierne korenie
voda
krupicové halušky

postup

2.
Namočenú fazuľu zlejeme, preložíme do hrnca, zalejeme novou vodou (2 cm nad povrch fazulí) a dáme variť do mäkka, cca 45 min. Vodu nesolíme, fazuľa by sa nám dlho varila.
3.
Medzitým si nakrájame pór na rezance a cesnak na plátky.
4.
Pór a cesnak dáme smažiť na panvicu, do ktorej sme pridali 1 PL olivového oleja.
5.
Po 10 minútach zalejeme zmes 0,5 dl vody, pridáme majorán, soľ, čierne korenie a premiešame. Necháme variť 5 min.
6.
Potom zmes prelejeme do vysokej misky a tyčovým mixérom ju rozmixujeme na kašu.
7.
Rozmixovanú pórkovú kašu prilejeme k fazuli a ochutíme vegetou. Do polievky dolejeme ešte cca 2 l vody.
8.
Varíme, pokým nebude fazuľa celkom mäkká. Podľa chuti ešte dosolíme. Podávame s krupicovými haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...