Nepečená jogurtová torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
maslo
150
g
maslové sušienky
2
PL
med
olej na vymastenie
cukor
Plnka
400
g
biely jogurt
100
g
čučoriedkový džem
150
ml
voda
4
plátky
želatína
100
g
čučoriedka
1
balíček
želatína
postup
1.
Pomocou valčeka rozdrvíme sušienky a zmiešame ich spolu s medom a maslom. Takto pripravenú hmotu roztlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme pred vymastili olejom a vysypali troškou cukru.
2.
Do studenej vody dáme želatínu a necháme ju tu napučať na 10 minút. Takmer po bod varu dáme varu zohrejeme džem v hrnci a následne pridáme želatínu, ktorú budeme miešať až kým sa celkom nerozpustí. Trošku necháme vychladnúť a ešte kým je vlažná ju zmiešame s jogurtom. Plnkou naplníme formu s korpusom a dáme tortu stuhnúť do chladničky.
3.
Keď torta pekne stuhne posypeme ju čučoriedkami a prelejeme tortovým želé, ktoré sme si zhotovili podľa návodu na obale. Opäť dáme do chladničky stuhnúť a servírujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.