Pridať recept

Créme brulée

ingrediencie

500 ml
smotana na šľahanie
80 g
kryštálový cukor
5 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový struk
celá škorica
hnedý cukor

postup

1.
Smotanu nalejeme do hrnca, pridáme kúsok celej škorice a dreň z vanilkového struku. Privediem do varu za občasného premiešania a potom dáme preč z ohňa. V nádobe s ľadom dobre vychladíme a občas môžeme premiešať.
 
2.
Žĺtky s cukrom vymiešame spolu v miske a potom spojíme s vychladnutou smotanou. Tento krém dôkladne vyšľaháme a necháme ho na pol hodinu odstáť. Misku občas mierne poklepkáme, aby všetky prípadne vzduchové bubliny vystúpili na povrch. Prípadnú penu z povrchu odstránime a krém nalejeme do misiek.
3.
Plech na pečenie naplníme asi do 1,5 cm vodou, teda pod okraj misiek a na tento plech misky rovnomerne rozložíme. Prikryjeme druhým plechom a vložíme do predhriatej rúry na 175°C na 30 - 35 minút. Že je krém hotový zistíme, že sa pri pohybe jeho stred netrasie. Potom misky vytiahneme z kúpeľa a necháme ich asi 30 minút odpočívať.
4.
Na záver dezert posypeme tenkou vrstvou hnedého cukru a skaramelizujeme ho v rúre s horným pečením. Takto sa krém aj zľahka prehreje.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať