Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý makový koláč

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
30 g
cukor
40 g
maslo
1 ks
vajce
soľ
mlieko
20 g
masť na pomastenie

Plnka

200 g
mak
150 g
cukor
1/2 dl
voda
mletá škorica
citrónová kôra

postup

1.
Do múky pridáme vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešané droždie, soľ, vajce, maslo a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2.
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme vlažnou plnkou, stočíme, dáme na plech a potrieme roztopenou masťou. Necháme nakysnúť.
3.
Dáme piecť dozlata.
4.
Plnka: Cukor zalejeme vodou, dáme variť, primiešame pomletý mak, nastrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.