Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý makový koláč

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
30 g
cukor
40 g
maslo
1 ks
vajce
soľ
mlieko
20 g
masť na pomastenie

Plnka

200 g
mak
150 g
cukor
1/2 dl
voda
mletá škorica
citrónová kôra

postup

1.
Do múky pridáme vo vlažnom mlieku s cukrom rozmiešané droždie, soľ, vajce, maslo a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
2.
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme, potrieme vlažnou plnkou, stočíme, dáme na plech a potrieme roztopenou masťou. Necháme nakysnúť.
3.
Dáme piecť dozlata.
4.
Plnka: Cukor zalejeme vodou, dáme variť, primiešame pomletý mak, nastrúhanú citrónovú kôru a škoricu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...