Pridať recept

FOTORECEPT: Grilované cesnakovo-medové rebierka

Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica

ingrediencie

1 kg
bravčové rebierka
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
1 PL
soľ

Marináda

2 PL
kečup
2 KL
med
2 KL
worchesterská omáčka
2 KL
sójová omáčka
1 KL
grilovacie korenie
6 strúčikov
cesnaku
1/2 KL
mletá rasca
soľ
vegeta

postup

1.
Rebierka uvaríme do mäkka v osolenej vode, do ktorej sme pridali 1 rozpolenú cibuľu a 2 bobkové listy.
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
 
2.
Pripravíme si marinádu: v miske zmiešame 1 PL kečupu, 1 KL medu, 1 KL worchesterovej omáčky, 1 KL sójovej omáčky, 1 KL grilovacieho korenia, 6 pretlačených strúčikov cesnaku, 1/2 KL mletej rasce, soľ a vegetu (podľa chuti).
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
3.
Marinádou potrieme rebierka a necháme aspoň 4 hodiny odležať. Ja som to nechala cez noc a urobila som dobre :)
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
4.
Rebierka pečieme na grile z oboch strán, kým je mäsko mäkké a opečené. Dobrú chuť!
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Fotorecept: Grilované cesnakovo-medové rebierka
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
cita112
23.9.2013 10:11 | |
+3 -3
naozaj fajnový receptík páči sa mi :) ...a môžem upiest aj v trúbe že ? (y)
Anonymný nick
23.9.2013 10:53 | |
+6 -2
ano, jasne, uz som skusala aj v rure a chuti vynikajuco :)
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
Grilovacka3
Tipy a triky: Ako správne grilovať?
Cítite, ako vám šťava z lahodne ugrilovaného mäsa steká po brade a všetci naokolo stíchnu, aby si vychutnali...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...