Pridať recept

Pasta alla carbonara

ingrediencie

450 g
cestoviny
4 PL
olivový olej
175 g
pancetta
2 strúčiky
cesnaku
5 ks
vajce
75 g
nastrúhaný parmezán
mleté čierne korenie
tymian

postup

1.
Do väčšiho hrnca dáme zovrieť slanú vodu. Vsypeme cestoviny a varíme 10 minút, aby boli al dente.
 
2.
Medzitým vo väčšej panvici pomaly zohrejeme polovičné množstvo oleja. Pridáme pancettu s cesnakom a za stáleho miešania pražíme 5-8 minút, kým pancetta nie je chrumkavá.
3.
Vajcia rozšľaháme so syrom a okoreníme. Cestoviny scedíme a vrátime do hrnca. Pridáme vajcia, pancettu a zvyšný olej. Rovnomerne miešame, kým vajcia nestuhnú. Podávame ešte horúce, posypané malým množstvom odloženého syra a tymianovými lístkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať