Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový kompót

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
jahody
200 ml
cukrový sirup
trochu
vanilkový cukor

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme, posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme cukrovým sirupom. Takto pripravenú zmes vložíme do chladničky. Chuť kompótu môžeme vylepšiť bielym vínom alebo višňovým likérom.
2.
Cukrový sirup: Do nádoby nasypeme cukor (125g), pridáme vodu (100ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne ostránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.