Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový kompót

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
jahody
200 ml
cukrový sirup
trochu
vanilkový cukor

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme, posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme cukrovým sirupom. Takto pripravenú zmes vložíme do chladničky. Chuť kompótu môžeme vylepšiť bielym vínom alebo višňovým likérom.
2.
Cukrový sirup: Do nádoby nasypeme cukor (125g), pridáme vodu (100ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne ostránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.