Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový kompót

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
jahody
200 ml
cukrový sirup
trochu
vanilkový cukor

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme, posypeme vanilkovým cukrom a zalejeme cukrovým sirupom. Takto pripravenú zmes vložíme do chladničky. Chuť kompótu môžeme vylepšiť bielym vínom alebo višňovým likérom.
2.
Cukrový sirup: Do nádoby nasypeme cukor (125g), pridáme vodu (100ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne ostránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.