Pridať recept

Marhuľovo-čerešňový kompót

ingrediencie

650 g
marhuľa
150 g
čerešne
100 ml
cukorvý sirup
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Marhule a čerešne poriadne umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou a sirupom. Zľahka premiešame a uložíme do chladničky. Chuť kompótu vylepšíme, ak pridáme trochu bieleho vína.
 
2.
Sirup pripravíme ak do nádoby nasypeme cukor (60), pridáme vodu (50ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne odstránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
3.
Ovocie rozdelíme do pohárov na zaváranie, zalejeme sirupom a uzatvoríme a dáme sterilizovať na 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Marhule
VIDEO: Marhule pomôžu so spánkom i s nadváhou
Problémy s trávením, zrakom, spánkom či cholesterolom vyriešia sladučké marhule.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...