Marhuľovo-čerešňový kompót
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
650
g
marhuľa
150
g
čerešne
100
ml
cukorvý sirup
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Marhule a čerešne poriadne umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou a sirupom. Zľahka premiešame a uložíme do chladničky. Chuť kompótu vylepšíme, ak pridáme trochu bieleho vína.
2.
Sirup pripravíme ak do nádoby nasypeme cukor (60), pridáme vodu (50ml) a cukor pomaly rozpustíme. Potom roztok pomaly privedieme k varu a necháme asi 5 minút variť. Penu z povrchu opatrne odstránime. Uvarený sirup precedíme cez plátenú utierku a necháme vychladnúť.
3.
Ovocie rozdelíme do pohárov na zaváranie, zalejeme sirupom a uzatvoríme a dáme sterilizovať na 10 minút.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.