Pridať recept

FOTORECEPT: Zuccotto

ingrediencie

piškótový korpus
6 PL
amaretto
140 g
čokoláda
120 g
práškový cukor
60 g
maslo
450 ml
smotana na šľahanie
4 PL
instantná káva
mandle
30 g
práškový cukor

postup

1.
Sklenenú misu (ja používam misu o priemere 22 cm, vysokú 8 cm) vystelieme potravinárskou fóliou alebo alobalom.
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
Okrúhle pláty korpusu narežeme na trojuholníky a pokvapkáme troma lyžicami amareta. Trojuholníkmi vystelieme dno a okraje misky.
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Pripravíme si šľahačkový krém. Vyšľaháme 300 ml smotany do tuha a pridáme dve lyžičky nesky. Nakoniec do krému jemne zašľaháme 50 g postrúhanej čokolády. Krém rozotrieme na povrch piškótovej výstelky.
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
4.
Potom si pripravíme čokoládové jadro dezertu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme zvyšok čokolády (90 g) a zatiaľ vymiešame zmäknuté maslo s 120 g cukru. Do maslového krému primiešame 3 lyžice amaretta a rozpustenú čokoládu. Vzniknutou hmotou zalejeme a zarovnáme „kráter“ v mise. Povrch prikryjeme zvyškom piškótu a vložíme do chladničky aspoň na tri hodiny (najlepšie cez noc).
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
5.
Po stuhnutí dezert vyklopíme na plochý tanier a opatrne odstránime fóliu. Povrch potrieme krémom, pripraveným zo 150 ml šľahačky, dvoch lyžičiek kávy nesky a 30 g cukru. Takto pripravené zuccotto posypeme opraženými mandľami a môžeme krájať. Dobrú chuť!
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Fotorecept: Zuccotto
Fotorecept: Zuccotto
Zdroj: dobruchut.sk
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ZDE1
1.10.2012 15:22 | |
+3 -0
Fantastický recept, fantastická tortička (y) .. ja som ale namiesto Amareta použila Machiato krémovy likér. Tortička mala veľký úspech .. určite ju ešte spravím :P :)
chaaira
19.7.2012 18:15 | |
+10 -11
K tej čokoladovej plnke v recepte niečo chýba ... podľa hentých zložení vyšlo len neidentifikovateľné niečo ... pridala som teda smotanu na šlahanie ... som zvedavá na výsledok ...