Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpová kaša s jablkami

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
300 g
jablko
50 g
slnečnicové semienko
1 PL
škorica
1 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
0,3 KL
stévia
3 PL
sójové mlieko v prášku

postup

2.
Z napučaných krúp vodu vylejeme, preložíme do hrnca a zalejeme novou vodou (cca 0,5 L). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, pokým krúpy nezmäknú.
3.
Počas varenia pridáme ku krúpam škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
4.
Tesne pred dovarením pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastrúhané jablká.
5.
Nakoniec primiešame sušený sójový nápoj, ďalej už nevaríme a odstavíme zmes z ohňa.
6.
Ponorným mixérom kašu rozmixujeme dohladka. Mne osobne táto mixovaná varianta chutí viac, i vzhľadom k tomu, že rozmixované krúpy sú ľahšie stráviteľné. Podávame podľa chuti posypané škoricou, kakaom alebo ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...