Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krúpová kaša s jablkami

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jačmenné krúpy
300 g
jablko
50 g
slnečnicové semienko
1 PL
škorica
1 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
0,3 KL
stévia
3 PL
sójové mlieko v prášku

postup

2.
Z napučaných krúp vodu vylejeme, preložíme do hrnca a zalejeme novou vodou (cca 0,5 L). Privedieme k varu a na miernom ohni varíme, pokým krúpy nezmäknú.
3.
Počas varenia pridáme ku krúpam škoricu, zázvor a muškátový oriešok.
4.
Tesne pred dovarením pridáme slnečnicové semienka a nahrubo nastrúhané jablká.
5.
Nakoniec primiešame sušený sójový nápoj, ďalej už nevaríme a odstavíme zmes z ohňa.
6.
Ponorným mixérom kašu rozmixujeme dohladka. Mne osobne táto mixovaná varianta chutí viac, i vzhľadom k tomu, že rozmixované krúpy sú ľahšie stráviteľné. Podávame podľa chuti posypané škoricou, kakaom alebo ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...