Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mandarinková roláda

ingrediencie

cesto
5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
múka polohrubá
2 PL
kakao
plnka
1/2 liter
mlieko
60 g
puding zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
200 g
maslo
7 ks
mandarínky

postup

2.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
5.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, spolu s papierom, hneď stočíme do rolády.
6.
Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém
7.
Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
8.
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
evena777
11.12.2015 10:40 | |
+3 -1
Vyzerá výborne, určite ju vyskúšam.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...