Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mandarinková roláda

ingrediencie

cesto
5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
múka polohrubá
2 PL
kakao
plnka
1/2 liter
mlieko
60 g
puding zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
200 g
maslo
7 ks
mandarínky

postup

2.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
5.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, spolu s papierom, hneď stočíme do rolády.
6.
Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém
7.
Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
8.
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
evena777
11.12.2015 10:40 | |
+3 -1
Vyzerá výborne, určite ju vyskúšam.
Zobraz celú diskusiu
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
polievka z kyslej
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z tradičných...
Getting ready for
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Opečiatkujte si sušienky a vyčarte deťom úsmev na tvári!
Zapájate deti do práce v kuchyni? Varenie s deťmi patrí k novodobým trendom a na trhu je k dispozícii množstvo...
Close-up of
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Poznáte rozdiel medzi kypriacim práškom a sódou bikarbónou?
Do cesta ste pridali kypriaci prášok do pečiva a výsledný koláč nie je vôbec mäkký, nadýchaný a ani sa nepodobá na ten...