Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mandarinková roláda

ingrediencie

cesto
5 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
múka polohrubá
2 PL
kakao
plnka
1/2 liter
mlieko
60 g
puding zlatý klas
1 ks
vanilkový cukor
200 g
maslo
7 ks
mandarínky

postup

2.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
4.
Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme, 10-15 minút na 180 °C (plynová rúra: 3 stupeň)
5.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, spolu s papierom, hneď stočíme do rolády.
6.
Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém
7.
Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
8.
Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
evena777
11.12.2015 10:40 | |
+3 -1
Vyzerá výborne, určite ju vyskúšam.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...