Pridať recept

Žeruchová polievka

ingrediencie

25 g
maslo
1 ks
cibuľa
175 g
žerucha
3 ks
hrušky
1 liter
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
200 ml
smotana na šľahanie
1/2 ks
citrón
olivový olej

postup

1.
V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a pražíme 10 minút, kým nezmäkne. Občas premiešame.
 
2.
Medzitým otrháme zo žeruchy lístky. Stopky pridáme k cibuli spolu s hruškami a vývarom. Osolíme, okoreníme.
3.
Uvedieme do varu, hrniec zakryjeme a pomaly varíme 15 minút. Odložíme nabok, prelejeme do mixéra a pridáme žeruchové lístky. Rozmixujeme skoro dohladka.
4.
Primiešame smotanu a citrónovú šťavu. Dochutíme a podávame pokvapkanú troškou oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať