Žeruchová polievka
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
25
g
maslo
1
ks
cibuľa
175
g
žerucha
3
ks
hrušky
1
liter
zeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
200
ml
smotana na šľahanie
1/2
ks
citrón
olivový olej
postup
1.
V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a pražíme 10 minút, kým nezmäkne. Občas premiešame.
2.
Medzitým otrháme zo žeruchy lístky. Stopky pridáme k cibuli spolu s hruškami a vývarom. Osolíme, okoreníme.
3.
Uvedieme do varu, hrniec zakryjeme a pomaly varíme 15 minút. Odložíme nabok, prelejeme do mixéra a pridáme žeruchové lístky. Rozmixujeme skoro dohladka.
4.
Primiešame smotanu a citrónovú šťavu. Dochutíme a podávame pokvapkanú troškou oleja.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.