Pridať recept

FOTORECEPT: Bakoňské bravčové plátky na smotane

Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna

ingrediencie

300 g
bravčové karé bez kosti
80 g
oravská slanina
2 ks
červená cibuľa
6 strúčikov
cesnaku
3 ks
paprika
1 ks
štipľavá paprička
10 ks
čerešňové paradajky
200 g
šampiňóny
200 ml
kyslá smotana
2 PL
olej
1 PL
hladká múka
sol, cerstvo mlete korenie, mleta paprika

postup

1.
Pripravime si suroviny
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna
 
2.
Ja maso nevyklepavam, radsej ho nakrajam na tenke steaky. Obalim ich zlahka v hladkej muke. V kastrole rozohrejem dve lyzice oleja a rezne dokladne opeciem z obidvoch stran do zlata. Rezne odlozime na teple miesto a do vypeku pridame dalsiu lyzicu oleja. Rozprazime na nom nakrajanu slaninu. Orestujeme ocistenu a nasekanu cibulu a cesnak.
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna
3.
Na tento zaklad polozime pokrajanu papriku na pruzky, stiplavu papricku (tejto dajte kolko chcete) a cele ceresnove paradajky. Tento zaklad zlahka posolime, okorenime a opaprikujeme. Opecene platky masa tiez posolime, okorenime a opaprikujeme a polozime na zeleninovy zaklad.
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna
4.
Dame zovriet vodu a vriacou podlejeme maso, prikryjeme a dusime.
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna
5.
Ja som mala po 30 minutach dusenia platky makke. Zampiony som umyla, ocistila a nakrajala na hrube platky. Vlozila k masu , znovu trosku podliala a dodusila slabych 15 minut. Po tejto dobe boli platky este makksie :D Do kyslej smotany som dala dve lyzice stavy masa a zbytok muky po obalovani. Vsetko som preslahala a vliala k masu. Nechala som prevriet na jednu bublinu.
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Fotorecept: Bakoňské bravčové plátky na smotane
Zdroj: vybusna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...