Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tempura z kreviet so sójovou omáčkou

ingrediencie

olej na vyprážanie
2 PL
sójová omáčka
2 ČL
limetová šťava
1 ČL
trstinový cukor
1 šálka
hladká múka
1/4 šálka
sezamové semienka
1 šálka
svetlé pivo
400 g
krevety

postup

1.
Do nádoby, v ktorej budeme vyprážať, nalejeme olej do výšky 5 cm a dáme ho zohriať na 190 °C. Zo sójovej omáčky, limetovej šťavy a cukru si pripravíme omáčku na namáčanie. Miešame, kým sa cukor nerozpustí.
2.
V druhej nádobe si pripravíme zmes na obalovanie kreviet - z múky, sezamu a piva. V zmesi obalíme krevety a vyprážame dozlatista. Vyberieme a necháme odkvapkať. Podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.