Pridať recept

Tempura z kreviet so sójovou omáčkou

ingrediencie

olej na vyprážanie
2 PL
sójová omáčka
2 ČL
limetová šťava
1 ČL
trstinový cukor
1 šálka
hladká múka
1/4 šálka
sezamové semienka
1 šálka
svetlé pivo
400 g
krevety

postup

1.
Do nádoby, v ktorej budeme vyprážať, nalejeme olej do výšky 5 cm a dáme ho zohriať na 190 °C. Zo sójovej omáčky, limetovej šťavy a cukru si pripravíme omáčku na namáčanie. Miešame, kým sa cukor nerozpustí.
 
2.
V druhej nádobe si pripravíme zmes na obalovanie kreviet - z múky, sezamu a piva. V zmesi obalíme krevety a vyprážame dozlatista. Vyberieme a necháme odkvapkať. Podávame s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sójové produkty
Hľadáte alternatívu mäsa? Toto je ideálna potravina plná bielkovín a vlákniny (nielen) na pôstne obdobie – lepšia neexistuje!
Aj vy v období pôstu vyhľadávate bezmäsité recepty či rôzne alternatívy mäsa? Potom nesmiete vynechať túto potravinu!
Videorecept: Ako očistiť krevety
Video: Ako očistiť krevety
Je to naozaj jednoduchý návod pre všetkých. Takto som sa to naučil v Thajsku.
Domáca sójová omáčka
Ako si doma pripraviť vlastnú sójovú omáčku?
Pri domácej sójovke sa nemusíte obávať vysokého obsahu soli a chutí neporovnateľne lepšie ako lacná, kupovaná.
Krevety
Chutnali ste už krevety? Krevetový šalát je mňam
Krevety sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny,  pritom majú nízky...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...