Pridať recept

Arroz con pollo

ingrediencie

2 PL
olivový olej
8 ks
horné kuracie stehno
1 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
1 ks
červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
mletá sladká paprika
1 ks
bobkový list
1 konzerva
olúpané a pokrájané paradajky
1 ČL
tymianový lístok
1 ČL
sušené oregáno
175 g
dlhozrnná ryža
štipiek
šafrán
750 ml
kurací vývar
2 PL
paradajkový pretlak
1/2 ks
citrón
soľ
mleté čierne korenie
100 g
mrazený hrášok

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Vo väčšej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme 1 PL oleja, pridáme a prudko opražíme mäso, pričom ho obraciame, aby sa rovno merne opieklo. Potom ho z nádoby vyberieme, papierovou utierkou odsajeme tuk a odložíme nabok.
 
2.
Pridáme zvyšný olej, plameň stíšime, pridáme cibuľu a opražíme dosklovita. Pridáme zelenú a červenú papriku s cesnakom a pražíme 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne. Primiešame mletú papriku, bobkový list, rajčiaky, tymian, oregano a napokon ryžu. Za stáleho miešania pražíme 1-2 minúty.
3.
Do nádoby rozmrvíme šafrán, pridáme vývar, paradajkový pretlak a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
4.
Kuracie stehná vrátime do nádoby, zatlačíme ich do ryže, zakryjeme, vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Pridáme hrášok a vrátime do rúry na ďalších 10 minút, kým ryža nezmäkne a nevstrebe všetku tekutinu. Podávame horúce, priamo z nádoby, v ktorej sa jedlo pripravovalo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať