Arroz con pollo
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
8
ks
horné kuracie stehno
1
ks
cibuľa
1
ks
zelená paprika
1
ks
červená paprika
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
mletá sladká paprika
1
ks
bobkový list
1
konzerva
olúpané a pokrájané paradajky
1
ČL
tymianový lístok
1
ČL
sušené oregáno
175
g
dlhozrnná ryža
štipiek
šafrán
750
ml
kurací vývar
2
PL
paradajkový pretlak
1/2
ks
citrón
soľ
mleté čierne korenie
100
g
mrazený hrášok
postup
1.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Vo väčšej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme 1 PL oleja, pridáme a prudko opražíme mäso, pričom ho obraciame, aby sa rovno merne opieklo. Potom ho z nádoby vyberieme, papierovou utierkou odsajeme tuk a odložíme nabok.
2.
Pridáme zvyšný olej, plameň stíšime, pridáme cibuľu a opražíme dosklovita. Pridáme zelenú a červenú papriku s cesnakom a pražíme 5 minút, kým zelenina mierne nezmäkne. Primiešame mletú papriku, bobkový list, rajčiaky, tymian, oregano a napokon ryžu. Za stáleho miešania pražíme 1-2 minúty.
3.
Do nádoby rozmrvíme šafrán, pridáme vývar, paradajkový pretlak a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
4.
Kuracie stehná vrátime do nádoby, zatlačíme ich do ryže, zakryjeme, vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Pridáme hrášok a vrátime do rúry na ďalších 10 minút, kým ryža nezmäkne a nevstrebe všetku tekutinu. Podávame horúce, priamo z nádoby, v ktorej sa jedlo pripravovalo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.