Šípkový džem
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
šípky
250
ml
voda
1/2
kg
jablko
1
ks
pomaranč
1/2
kg
želírovací cukor
postup
1.
Pripravíme si šípky- odstopkujeme ich, zbavíme okvetia, umyjeme a necháme odkvapkať. Prekrojíme ich na polovice, semienka vydlabeme, pridáme 250 ml vody a varíme domäkka. Uvarené šípky pretrieme sitom a odvážime si 0,5 kg šípkového pyré.
2.
Jablká olúpeme, jadrovníky vykrojíme a pokrájame na malé kocky. Zmiešame šípkové pyré s jablkami, cukrom pomarančovou šťavou a kôrou a privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty. Horúce naplníme do pohárov a ihneď uzavrieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.