Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šípkový džem

ingrediencie

800 g
šípky
250 ml
voda
1/2 kg
jablko
1 ks
pomaranč
1/2 kg
želírovací cukor

postup

1.
Pripravíme si šípky- odstopkujeme ich, zbavíme okvetia, umyjeme a necháme odkvapkať. Prekrojíme ich na polovice, semienka vydlabeme, pridáme 250 ml vody a varíme domäkka. Uvarené šípky pretrieme sitom a odvážime si 0,5 kg šípkového pyré.
2.
Jablká olúpeme, jadrovníky vykrojíme a pokrájame na malé kocky. Zmiešame šípkové pyré s jablkami, cukrom pomarančovou šťavou a kôrou a privedieme do varu. Varíme asi 3 minúty. Horúce naplníme do pohárov a ihneď uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.