Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bravčová sviečková na diétny spôsob

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Mäso

1 kg
bravčové karé bez kosti
1 PL
soľ
1 KL
rozmarín
1 PL
olivový olej
1 PL
plnotučná horčica

Omáčka

300 g
mrkva
300 g
cibuľa
150 g
petržlen
150 g
zeler
1 PL
olej
50 g
trstinový cukor
80 g
plnotučná horčica
4 ks
bobkový list
4 ks
nové korenie
4 plátky
citrón
1 KL
čierne korenie
voda
300 ml
sójové mlieko
2 KL
ocot

postup

1.
Mäso si môžeme (ale nemusíme) naložiť deň vopred do marinády. V miske zmiešame olivový olej, horčicu, rozmarín a soľ. Zmesou potrieme (umyté) mäso zo všetkých strán, prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Skôr, než začneme pripravovať zeleninu na omáčku, zapneme si rúru na 250 stupňov. Do vyhriatej rúry vložíme na cca 15 min. mäso, podlejeme 2 dl vody, prikryjeme druhým pekáčom (alebo alobalom) a pečieme pri teplote 200 stupňov.
2.
Mrkvu, cibuľu, zeler a petržlen nakrájame na malé kocky a dáme smažiť na 1 PL oleja. Zeleninu restujeme cca 15 min., pokým nechytí mierne hnedú farbu.
3.
Potom k zelenine pridáme bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
4.
Nakoniec všetko zasypeme cukrom a necháme trochu zkaramelizovať.
5.
Nakoniec pridáme plátky citróna (citrón som zabudla kúpiť, tak som použila limetku) a horčicu.
6.
Všetko spolu premiešame a zalejeme až po povrch horúcou vodou.
7.
Zeleninovú zmes preložíme do menšieho pekáča a navrch položíme predpečené mäso.
8.
Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov presne 1 hodinu.
9.
Upečené mäso vyberieme z rúry, mäso položíme na stranu a zeleninu preložíme do hlbokej misky.
10.
Doporučujem použiť hlbokú misku, pri mixovaní by vám mohla omáčka striekať na všetky strany. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu na kašu.
11.
Keď máme zeleninu celkom rozmixovanú, prilejeme k nej sójové mlieko (sójové mlieko som si pripravila tak, že som do 250 ml teplej vody ručne zašľahala 4 PL sójové mlieka v prášku) a nakoniec dochutíme octom.
12.
Podávame ideálne s knedlíkom (ku pravej sviečkovej patrí neodmysliteľne tzv. "houskový knedlík"), v prípade diétnejšej verzie môžeme i so zemiakmi uvarenými vo vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fresh coconuts
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým vnútrom v našich...
Mrežovník
Čaro mrežovníkov
Čaro mrežovníkov
5 spôsobov ako zamrežovať chutné plnky v prekrásnom a pritom tak jednoduchom koláči.
Repový brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
3 skvelé recepty na bezlepkové brownies
Základ brownies síce tvorí čokoláda, maslo, cukor a vajcia, ale trochu múky v tradičných receptoch predsa nájdete...