Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkové placky s makovo-tofu plnkou

ingrediencie

Placky

150 g
pohánka lúpaná
500 ml
voda
2 KL
škorica
1/2 KL
zázvor
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
stévia
1 ks
vajce
2 PL
pohánková múka

Plnka

50 g
mak mletý
100 ml
voda
200 g
biele tofu neúdené
1 KL
stévia
džem

postup

1.
Pohánku sparíme horúcou vodou a dáme variť do 500 ml vody.
2.
Skôr ako necháme pohánku variť pod pokrievkou, pridáme k nej škoricu, zázvor, muškátový oriešok a stéviu. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme prikryté cca 15 min., pokým sa voda neodparí a pohánka nebude mäkká.
3.
Keď je pohánka uvarená, pridáme k nej vajíčko a múku.
5.
Veľkou lyžicou naberáme hmotu a ukladáme ju na plech vyložený papierom. Každú kôpku cesta buď rukou alebo lyžicou (namočenou v studenej vode) roztlačíme a vytvarujeme pekné placky.
6.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 23 - 25 min.
8.
Na plnku si dáme variť mak do hrnca. Zalejeme ho 100 ml vody a krátko (cca 5 min.) povaríme.
9.
K uvarenému maku pridáme stéviu. Miesto stévie je možné samozrejme použiť hocijaké iné sladidlo (cukor, med a pod.).
10.
Mak odstavíme z ohňa a vložíme doň rozlámaný tofu syr.
11.
Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Keď sa nám bude zdať kaša príliš riedka, zahustíme ju kokosom alebo sójovým mliekom v prášku. A naopak, v prípade hustej konzistencie pridáme vodu. Podávame ozdobené ovocím alebo džemom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...