Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Marhuľové rezy s kokosovým snehom

ingrediencie

Cesto

100 g
práškový cukor
1,5 hrnčeky
polohrubá múka
150 g
maslo
6 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
200 ml
mlieko
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 pohár
marhuľový kompót

Pena

3/4 hrnček
cukor
100 g
kokos
štipiek
soľ
6 ks
vaječný bielok

postup

1.
Pripravíme si suroviny, ja som dala len 5 vajec, keďže máme veľké domáce.
2.
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtka, vanilkový cukor.
3.
Kompót necháme poriadne odkvapkať, keď sú mokré, cesto príliš zaťažia.
4.
Postupne prilievame mlieko a pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vylejeme na vymastený, vysypaný plech. Ja som použila guľatú 26cm formu.
5.
Naukladáme marhule a dáme piecť na 180 stupňov cca na 15-20 minút do hneda.
6.
Z bielok, štipky soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Cukor primiešame, keď začne sneh tuhnúť. Keď je sneh hotový, opatrne primiešame kokos.
7.
Na upečený koláč nanesieme sneh a dáme ešte na 10 minút do rúry (znížime na 100 stupňov).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.