Pridať recept

Malá čokoládová torta

ingrediencie

80 g
maslo
100 g
cukor
4 ks
vajce
100 g
čokoláda
vanilka
citrónová kôra
100 g
mandle
20 g
strúhanka

Plnka

1/4 liter
šľahačka
1 ks
vaječný bielok
20 g
cukor

Poleva

100 g
čokoláda
10 g
maslo
100 g
cukor
trochu
vriaca voda

postup

1.
V miske vymiešame cukor, maslo, vaječné žĺtky, postrúhanú čokoládu, citrónovú kôru, vanilku, mleté mandle pomiešané so strúhankou a nakoniec pridáme sneh zo štyroch bielkov. Pečieme v tortovej forme.
 
2.
Vychladnutú tortu plníme šľahačkou, do ktorej sme vmiešali sneh z bielka. Polevu získame zmiešaním čokolády, masla, cukru a trochy vody. Polevu ohrejeme a polejeme ňou celú tortu. Nakoniec posypeme farebnými ozdobami na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať