Hrášková polievka s palinou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
mladý hrášok
1
ks
hlávkový šalát
6
ks
šalotka
4
vetvičky
čerstvá palina
30
g
maslo
750
ml
slepačí vývar
1
ČL
cukor
4
PL
smotana
trochu
citrónová šťava
postup
1.
V hrnci na rozpustenom masle udusíme nadrobno pokrájané šalotky. Doba dusenia je asi 2 až 3 minúty, nie však dohneda. Potom k nej pridáme vylúpaný hrášok, vývar, cukor a trošku soli. Povaríme asi 15 až 20 minút, kým hrášok takmer nezmäkne.
2.
Potom do polievky pridáme na rezance nakrájané listy šalátu a lístky paliny. Prikryjeme a varíme domäkka. Potom polievku rozmixujeme, nakoniec primiešame smotanu a citrónovú šťavu. Necháme zovrieť. Podľa chuti okoreníme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.