Pridať recept

Hubovo-ryžová polievka

ingrediencie

500 g
čerstvé huby
1 stonka
zeler
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
6 vetvičiek
tymian
60 g
maslo
1 ks
bobkový list
1 liter
slepačí vývar
100 g
dlhozrnná ryža
250 ml
smotana

postup

1.
Huby posekáme, zeler, karotku a cibuľu pokrájame na kocky. V hrnci na rozpustenom masle udusíme nakrájanú zeleninu a ošúpený cesnak. Potom do hrnca nalejeme vodu z namočených húb, pridáme posekané čerstvé huby, bobkový list, tymián a slepačí vývar. Varíme približne 30 minút.
 
2.
Ryžu dáme variť do vriacej osolenej vody domäkka, scedíme ju a odložíme.
3.
Z polievky vyberieme bobkový list a rozmixujeme ju na hladkú kašu. Potom ju znova nalejeme do hrnca, vmiešame ryžu a smotanu. Len ohrejeme, polievka nemôže vrieť, pretože by sa smotana zrazila.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...