Hubovo-ryžová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé huby
1
stonka
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
6
vetvičiek
tymian
60
g
maslo
1
ks
bobkový list
1
liter
slepačí vývar
100
g
dlhozrnná ryža
250
ml
smotana
postup
1.
Huby posekáme, zeler, karotku a cibuľu pokrájame na kocky. V hrnci na rozpustenom masle udusíme nakrájanú zeleninu a ošúpený cesnak. Potom do hrnca nalejeme vodu z namočených húb, pridáme posekané čerstvé huby, bobkový list, tymián a slepačí vývar. Varíme približne 30 minút.
2.
Ryžu dáme variť do vriacej osolenej vody domäkka, scedíme ju a odložíme.
3.
Z polievky vyberieme bobkový list a rozmixujeme ju na hladkú kašu. Potom ju znova nalejeme do hrnca, vmiešame ryžu a smotanu. Len ohrejeme, polievka nemôže vrieť, pretože by sa smotana zrazila.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.